CHP İĞRENTİ BİR DURUŞ SERGİLEDİ

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM insan hakları araştırma komisyonu Başkanı Ömer Serdar, CHP den İYİ Parti ye transfer edilen 15 Milletvekilinin iğreti bir duruş sergilediklerini belirterek, bu duruşun siyasettin realitesine uygun olmadığını söyledi. Serdar,'Yani hiçbir ahlakiliği olmadan TBMM genel kurulluna baktığınızda oraya transfer edilen ve parti görevi olarak addedilen oraya gönderilen milletvekillerinin iyi parti sıralarına oturmaması da bunun ne kadar iğrenti bir duruş olduğunu ve

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM insan hakları araştırma komisyonu Başkanı Ömer Serdar,  CHP den İYİ Parti ye transfer edilen 15 Milletvekilinin iğreti bir duruş sergilediklerini belirterek, bu duruşun siyasettin realitesine uygun olmadığını söyledi. Serdar,”Yani hiçbir ahlakiliği olmadan TBMM  genel kurulluna baktığınızda oraya transfer edilen ve parti görevi olarak addedilen oraya gönderilen milletvekillerinin iyi parti sıralarına oturmaması da bunun ne kadar iğrenti bir duruş olduğunu ve siyasetin realitesine uygun olmadığını ortaya koydu.” Dedi.

Seçim süreci aslında bizim arzu ettiğimiz bir şey değildi diyen Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, ama Türkiye’nin gelinen nokta itibariyle özellikle ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partilerinin sık sık seçimden bahsetmesi, seçimin konuşulur hale gelmesi en son siyaset birlikteliği çerçevesi içinde beraber yürüdüğümüz milliyetçi hareket patisinin grup toplantısında tarih vererek seçimden bahsetmesi bizim konu üzerinde düşünmemizi gerektirdi diye konuştu.

BÖYLE TRANSFERLERİ MİLLET HER ZAMAN CEZALANDIRMIŞTIR 

Ak Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM insan hakları araştırma komisyonu Başkanı Ömer Serdar, “Genel başkanımız, yetkili organlarımız seçimle ilgili görüşmeleri yapıp gerekçesini de açıkladı. Yani seçim konuşulduğu noktada ekonomik piyasaların alabileceği hal konuşulduğu noktadan sonrada en erken tarihte yapılması beklenen normal olan bir şey. Dolayısıyla yani biz başından beri seçim yok derken biz 2019 ‘a vurgu yapıyorduk. Türkiye bir sistem değişikliği yapmış buna göre hazırlıkları yapıp ön görülen tarihte ülkeyi seçime taşımaktı ama şartlar bunu gerektirdiği noktada bizim erken seçim kararı alma zorunluluğu doğdu çünkü bölgede yaşanan sıkıntılar var, uluslararası ilişkiler var ve iç piyasada da demokrasiyi yavaşlatacak bu tür beyanatların bir şekilde önünün açılması gerekiyor.

Seçim kararı alınmadan önce zaten biz ittifaklarla ilgili yeni sisteme uygun olarak öncesinden yapılabilecek yasal ittifaklarında çerçevesini oluşturmak üzere bir çerçeve kanunu çıkarmıştık bu kanun çerçevesinde ayan beyan herkesin gözü önünde ittifak gerçekleşmesi gerekiyordu ancak özellikle bu süreçten sonra Cumhuriyet Halk Partisinin bir takım malikülatif şeylere girmesi bunu seçime malzeme olarak taşıması olarak biz okuyoruz. Bizim tarihimizde geçmiş tarihimize baktığımızda milletvekilleri üzerinden yapılan değişik operasyonlar vardır. Bu siyaseti şekil verme açısından ancak bu operasyonları millet her zaman için cezalandırmıştır. Cumhuriyet Halk Partisinin de özellikle iyi parti üzerinden yapmış olduğu bu manipülasyonun seçime yönelik bir malikülatif hareket ve seçmen iradesini etkilemeye yönelik hareket olarak değerlendiriyoruz.” Dedi. 

CHP TRANSFERLERİ SİYASETİN REALİTESİNE UYGUN DEĞİL

AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Genel kurula baktığınızda oraya transfer edilen ve parti görevi olarak addedilen oraya gönderilen milletvekillerinin iyi parti sıralarına oturmaması da bunun ne kadar iğreti bir duruş olduğunu ve siyasetin realitesine uygun olmadığını ortaya koydu diye konuştu. Serdar, CHP den geçişlerin yasal olarak belki böyle bir engelli yok ama, siyaset açısından doğru bir tavır olmamıştır ve toplumun gözü önünde gerçekleşen bu hareketinde toplum tarafından seçmen nezdinde olumsuz bir karşılığı olacağını düşünüyorum dolayısıyla seçimde bunun sonuçlarını görmüş olacağız. Dedi.

KARŞILIĞI OLMAYAN BİR OYUN

 Ömer Serdar,” Yüksek seçim kurulunun kararına baktığınızda da zaten iyi partinin teşkilatlarını oluşturup  genel kurulunun yapmış olmasıyla seçime girmeye hak kazandığını görürsünüz. YSK’nın kararına baktığınızda. Bu kararın böyle çıkacağını aslında bunlarda biliyorlar. Milletvekili transferi yaparak sanki siyasi iktidarın bir partinin önünü kesmeye yönelik atağı varmış gibi göstermek bunu buna fatura etmek adına yapılmış bir şey yani yüksek seçim kurulunun kararı da bunların bu tavrını yalanladı. Dolayısıyla zaten iyi partinin seçime girme yeterliliği var yani teşkilatlarını tamamlamış bunu beklemeden hemen bu operasyon el tutum içerisine girmeleri bunu seçimde malzeme olarak kullanmak yani ben milletin ferasetine inanıyorum bu konuda her şey toplumun gözü önünde olduğu için bunun kendilerine hiçbir katkısı olmayacağı gibi aleyhlerine sonuç doğuracağına inanıyorum. Diye konuştu.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar,Kesinlikle yani bu çirkin bir oyun hiç siyasi etiği olmayan karşılığı olmayan bir oyun diyorum. Geçmişte de dediğim gibi yani güneş motelden tutunda özellikle 28 şubat süreci içerisinde doğru yol partisi içerisinde yapılan operasyonlara baktığımızda milletvekilleri üzerinden yapılan operasyonlara baktığımızda, milletvekilleri üzerinden yapılan operasyonlara baktığımızda aynı fotoğrafları görürsünüz bunların arasında hiçbir fark yok.” Dedi.