Elazığ'a 800 yataklı deprem izolatörlü hastane

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, nisan ayının sonu veya mayıs ayının başında 800 yataklı deprem izolatörlü hastanenin ihaleye çıkacağını...

Elazığ Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, nisan ayının sonu veya mayıs ayının başında 800 yataklı deprem izolatörlü hastanenin ihaleye çıkacağını belirtti.
Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, göreve gelmesinin ardından 3 yıl içerisinde yapılan hizmetleri anlattı. Kampüsteki sosyal tesislerde açıklamalarda bulunan Rektör Göktaş, Fırat Üniversitesi'nde şu anda 17 fakülte var. 4 lisansüstü eğitim veren enstitümüz, 3 yüksekokulu ve 9 tane de meslek yüksekokulumuz var. 82 ön lisans ve 44 de lisans programı olmak üzere Türkiye'nin en büyük, en iyi eğitim ve öğretim veren ve araştırma faaliyetlerine ciddi anlamda yoğunlaşmış Türkiye'nin en iyi üniversiteleri arasından birisi haline gelmişiz. 4 fakülte ile başladığımız bu yolculukta şu anda Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi haline gelmeyi başarmışız. Teknokentlerin gelişimi kentlerin sanayisinin gelişimiyle paralel oluyor. Eğer şehrinizde teknolojik sanayide çok bir gelişme yoksa teknokent de o alanda biraz sönük kalıyor ama bizim ilimizdeki sanayinin son yıllarda gelişmesi bizim teknokenti de etkiliyor. Teknokentimiz bölgede genellikle ilk üç sıraya giriyor. Orada özellikle yazılım firmaları daha çok çalışıyor. Uzaktan bakanlar, 'Bu bina ne işe yarıyor?' diyenler oluyor fakat biz teknokent üzerinden toplam ihracatımız 2021 yılında 3,6 milyon dolar, cirosu ise 331 milyon liradır. Yani orada çok güzel program yazan arkadaşlarımız var. Üniversitemizde de dijital dönüşüm ofisi kurduk. Yaklaşık 10 milyon civarında başkalarına para ödeyip paket program satın almamız gerekiyordu ama dijital dönüşüm ofisini kurarak, orada genç kardeşlerimiz hem bize ürettiler hem de ürettiklerini başka üniversitelere satmaya başladık dedi.

''800 yataklı yeni hastane ihaleye çıkacak''
Fırat Üniversitesi Hastanesinin yaklaşık 40 yıllık bir hastane olduğunun altını çizen Rektör Göktaş, ''O zamanki teknoloji ve inşaat standartları ile yapılmış. Ben göreve başladığımdan itibaren bütün çabamızı oraya harcıyoruz ama hiçbir zaman haklı olarak insanlarımızı mutlu edemiyoruz. Hastane artık ömrünü doldurmuş. Yaşanan depremlerde de hasar aldı. Ama oradaki bütün hasarları enjeksiyon ve karbon fiberlerle güçlendirdik ve hizmetine devam ediyor. Fakat bildiğiniz gibi Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından bize 800 yataklı yeni bir hastane verildi. İnşallah bu hafta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasından geçecek. İnşallah 800 yataklı hastane bir bütün olarak ihaleye çıkacak. Proje süreci ihalesine göre inşallah nisan ayının sonu, en geç mayıs ayının içerisinde hastanemizin ihalesine çıkacağız. 800 yataklı deprem izolatörleri olan zemin artı 5 kat şeklinde bir hastane olacak. 3 yılda yaptığımız yatırımların maliyeti, yani hastane binamız, amfi binamız, idari bilimler binamız, diş hekimliği binamız, yazılım bilişim AR-GE merkezimiz ve merkez araştırma laboratuvarlarımız bunların hepsini topladığımızda bugünkü parayla 12 milyar liralık 3 yılda yatırım kazandırdık. Bizim hastane binamız yapıldığında ne kadar çıkar bilmiyorum ama Strateji Bütçe Başkanlığının inşaat birim fiyatları var. Biz o fiyatları dikkate aldığımız zaman yaklaşık 12 milyar liralık bir yatırımı ilimize kazandırdık. İnşallah bu da bitince üniversitemiz biraz daha nezih olacak ifadelerini kullandı.