Teknik Destek Programı Kapsamında 17 Proje Başarılı Bulundu
Fırat Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Teknik Destek Programı (Kasım-Aralık) Dönemi değerlendirme sonuçları belli oldu.
Açıklanan sonuçlara göre,
Malatya Ulaşım A.Ş.’nin Yolcu Memnuniyetini Arttırmak İçin Nitelikli Personel Yetiştirme, Elazığ Tuhafiyeciler Esnaf Odası’nın Teknoloji Odaklı Girişimciliğin Artırılması ve Yaygınlaştırılması, Bingöl Genç Belediye Başkanlığı’nın Genç Belediyesi Personelleri Profesyonelleşiyor, Elazığ Gıda Kontrol Müdürlüğü’nün Elazığ Gıda Kontrol Laboratuvarı Personeline Yönelik Laboratuvarda İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün İnovasyon Odaklı Mentörlük Eğitimi, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası’nın Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine Yönelik İhtiyaç Analizi Yapılması ve Üye Beklentilerinin Karşılanması, Bingöl Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet İle Erken Yaşta Evlilik Ve Cinsel İstismar Eğitici Eğitimi, Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Etkin Yönetim Becerileri ve Liderlik Eğitimi, Battalgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Okul Öncesi Öğretmenleri İçin STEM, FC, 21. yy. Öğretmen Becerileri Eğitimleri, Yeşilyurt Belediye Başkanlığı’nın Risk Yönetimi Kapasite Geliştirme Projesi, Ağın Belediye Başkanlığı’nın Ağın Kurumsal Kimliğine Kavuşuyor, Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü’nün Liderlik Eğitimi, Yeşilyurt İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Kalite Yönetim Sistemi İle Süreç İyileştirme, Bingöl Üniversitesi’nin Travmatik Yaşantılarda Psikolojik İlkyardım ve Kriz Ve Kriz Olaylarına Müdahale Eğitici Eğitimi, Fırat Üniversitesi’nin Sağlıklı Müdahale İçin Sıhhatli Beyinler, Pertek Belediye Başkanlığı’nın Pertek Turizm Eğitimi, Solhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Üretilen Tarımsal Ürünlerin Geleneksel Yöntemlerle İşlenmesi Modern Yöntemlerle Paketlenmesiyle İlgili Markalaşma Eğitimiprojeleri başarılı bulundu.
Teknik Desteği Değerlendirme sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Abdulvahap Yoğunlu, şunları kaydetti:
“TRB1 Bölgesinin kalkınmasına ve rekabet gücünün geliştirilmesine yönelik olarak yapılan 22 adet proje başvurusundan, yapılan değerlendirmeler neticesinde 17 proje başarılı bulundu. Gerek uygulanacak eğitimler, gerekse de hayata geçirilecek danışmanlık hizmetleri ile programımıza başvuran bölgemiz kamu kurumları, mahalli idareleri, üniversiteleri ve diğer kurumlarında nitelikli insan kaynağının oluşturulması, kurumsal kapasitenin geliştirilmesi, iş güvenliğinin artırılması, kalite yönetim sistemlerinin kurulması ve yönetim süreçlerinin profesyonelleştirilmesi gibi alanlarda kurumlarımızın ihtiyaçları karşılandı. Teknik destek programımız sene boyunca başvuruya açık olup, tüm değerli yararlanıcılarımızın kendi faaliyet alanlarına ilişkin proje başvurularını yapabileceği bir program türüdür. 2018 yılı Teknik Destek programımız kapsamında 2018 boyunca 36 proje desteklenmiş olup, yararlanıcılarımızın yaklaşık olarak 540.000,00 TL tutarında danışmanlık ve eğitim hizmetinden faydalanması ön görülmektedir. Projelerimiz hem TRB1 illerimiz olan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’ye hem de ülkemize hayırlı olsun.”
Başarılı başvuru sahiplerinin 10(on) gün içerisinde sözleşme için gerekli evrakları Ajans’a teslim etmeleri gerekmektedir. Evrakların teslimini müteakiben başvuru sahipleri sözleşme imzalamaya davet edileceklerdir. Sözleşmeye davet yazısının kendisine tebliğinden itibaren en geç 10(on) gün içerisinde sözleşme imzalamak üzere Ajans’a müracaat etmeyen başvuru sahipleri haklarından feragat etmiş sayılırlar.