İthal “Kit”e Rakip “Yerli Kit” Elazığ Feti Sekin Şehir Hastanesinde görevli doktorun hazırladığı yerli kit geliştirme projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.
YERLİ KİT ÜRETİMİNE TÜBİTAK DESTEĞİ
Fethi Sekin Şehir Hastanesinde görev yapan Uzm. Dr.Hilmi Bolat ve ekibi tarafından, “Yerli test kitlerinin geliştirilmesine yönelik” olarak hazırlanan proje TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) desteğine hak kazandı.
BIGG (Bireysel Genç Girişim) Projesi kapsamında, 2018 yılının ikinci çağrısında, 4594 projeden 146 proje arasına girerek destek almaya hak kazanan “Yerli Kit Projesi” ile ithal edilen laboratuvar test kitlerinin yerli olarak üretilmesi hedefleniyor.
Fethi Sekin Şehir Hastanesi Genetik Uzmanı Dr.Hilmi Bolat’ın yer aldığı ekip tarafından hazırlanan proje TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından kabul edildi.
Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Savaş Öztürk, Tıbbi Genetik Uzmanı Dr.Hilmi Bolat ve ekibini başarılarından dolayı tebrik ederek, “Bu çalışmayı çok başarılı ve önemli bulduğumuzu, hastane yönetimi olarak destek olmaya hazır olduğumuzu özellikle belirtmek isterim” dedi.
Fethi Sekin Şehir Hastanesi Tıbbi Genetik Uzmanı Dr. Hilmi Bolat ise konuya ilişkin bilgi verirken, “Ülkemiz için büyük bir maliyet olan ithal test kitlerinin yerli olarak üretilmesi ülkemize ekonomik ve bilimsel olarak önemli katkı sunacağından projemizin TÜBİTAK tarafından desteklenmesinin gururunu yaşıyoruz” dedi.
Proje hazırlama sürecinde Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden tecrübeli bir ekibin parçası olarak çalıştıklarını ifade eden Bolat, “genetik alanındaki çalışmalarıyla bilinen Prof. Dr. Hüseyin Onay ve Ege Üniversitesi Araştırma Görevlisi Semih Aşıkovalı başarımıza önemli katkı sunmuşlardır. Kendilerine tüm ekibimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Uzm. Dr. Bolat, proje ekibi ile bundan sonraki süreçte gerekli çalışmaları yaparak, yerli kitlerin seri üretimine geçmeyi hedeflediklerini kaydetti.
BAKAN VARAK AÇIKLAMIŞTI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) tarafından desteklenen BIGG (Bireysel Genç Girişim) programının 2018 yılı ikinci çağrısı sonuçlarını açıklarken, Türkiye’nin dinamik ve iyi yetişmiş genç nüfusuna vurgu yapmış ve genç girişimciliğini çeşitli mekanizmalarla desteklediklerini dile getirmişti. Bakan Varank ayrıca, ülkemiz teknoloji tabanlı yenilikçi girişimlerde ciddi potansiyel barındırdığını, bu potansiyeli ortaya çıkarmanın hem ülkemiz hem de gençlerimize karşı en büyük sorumluluk olduğunu kaydetmişti.
YORUMLAR