Elazığ’da faaliyet gösteren Meslek Odaları ile ekonomi içerikli Sivil Toplum Kuruluşları ve Derneklerin Yöneticileri Elazığ TSO Meclis Salonunda bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşlarının tek ses olarak ilimizin sorunlarının daha pratik çözülmesi için tek sek olmayı hedeflediklerini söyleyen Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, oluşan ortak kanaatten memnun olduğunu ifade ederek, Elazığ’ın artık daha güçlü olduğunu söyledi.
Hedef Yönetişim Modelini Hayata Geçirmek…
Elazığ TSO Meclis Salonunda yoğun katılıma gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı’nın açılışını gerçekleştiren Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan konuşmasına ‘Yönetişim Modeli’nin önemi üzerinde durarak başladı. Arslan değerlendirmesinde, “Çok değerli Meslek Kuruluşları, Odalar, ekonomiyle ilgili sivil toplum kuruluşlarımızın değerli yöneticileri öncelikle sizleri Odamızda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerimiz öncesinde yapmış olduğumuz tüm değerlendirmelerimizde ilimizi ortak akıl ile yönetme ve tek ses olarak daha güçlü bir birliktelik sağlama hususunda kanaatimizi paylaşmıştık. Oda seçimlerimiz ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Başkanlık Sistemi ve Parlamento seçimleri artık geride kaldı. Bu yeni süreçte ilimizin tüm dinamikleriyle proaktif olması gerektiğine gerekliliğine inanıyoruz. İlimizde çok sayıda sivil toplum kuruluşu, meslek odaları, dernekler ve ekonomi içerikli sivil toplum kuruluşlarımız var. Bu kuruluşlarımızın bireysel olarak her biri önemli çalışmalar yapıyor. Çeşitli platformlar altında müşterek girişimlerle çözüm üretilmeye gayret gösteriliyor. Tüm bunların biz aynı şekilde devam etmesini istiyoruz. Ancak, özellikle ilimizin ekonomi odaklı sorunlarının çözümünde veya kalkınma ve gelişmemize etki edecek girişimlerde tek ses olunmasının öneminin çok büyük olduğunu düşünüyoruz. Birliktelik güç demek, hedefe erken ulaşmak demek. Bunun için yönetişim modelinin gerekliliğine inanıyoruz. Yönetişim modeli, tek kişinin değil müşterek karar alma sürecidir. Biz Elazığ için her atılacak adımın ortak akıl ile alınması ve takibinin yapılarak sonuçlandırılmasından yanayız. Bunun için sivil toplum kuruluşlarımızın aylık mutat toplantılarının düzenlenmesi, gündeminin belirlenmesi ve raporlarının hazırlanması için sekretarya kurulmasının önemini belirtmek istiyorum. Bu çalışmayı biz kurumsal bir yapıya kavuşturmak ve Elazığ’ın gerek Ankara’da gerekse yerel ve bakanlıklar seviyesinde çok daha güçlü bir ses haline gelmesini arzu ediyoruz. Ben bu düşüncelerle yoğun katılım ve destekleriniz için teşekkür ediyor, sürecin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Ortak Paydamız Şehrin Ekonomisini İleri Taşımaktır…
Elazığ TSO Meclis Başkanı Ahmet Yaşar’da bu birliktelikle hedefin il ekonomi ve sanayisini ileri taşımak ve sorunların çözümünde etkili olmak olduğunu ifade etti. Yaşar konuşmasında, “Çok değerli Başkanlarım öncelikle sizleri bugün Odamız Meclisinde ağırlamaktan büyük mutluluk yaşadığımızı belirtmek istiyorum. Sayın Başkanımızın ifade ettiği gibi bu yeni süreçte ilimizin her alanda kalkınma ve gelişmesi için yönetişim modelini esas almak istiyoruz. Her birimiz yönetim organları ve üye kitlesiyle çok güçlü bir yapıyı temsil ediyoruz. Odamızın sadece 6 bin 500 üyesi bulunuyor. Buradaki kitlenin temsil ettiği sayı çok ciddi bir boyutu teşkil ediyor. Biz bunu hedefi belli, rotası belli, amacı belli kontrol edilebilir dinamik bir güç haline getirmek istiyoruz. Toplantı periyodu, sekretaryası, gündemi ve çalışma metodolojisi belli kurumsal bir kimlik haline bu gücü taşıyabilirsek inanın Elazığ hedeflerine çok daha kısa sürede ulaşır ve örnek gösterilen bir il olur. Vermiş olduğunuz destek ve katılımınız için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” ifadelerinde bulundu.
YORUMLAR